Wat een cadeautje kreeg ik plotseling door het niet-fysiek-samen-kunnen-zijn.
 
De enthousiaste reacties van cursisten op de Zoom-yogalessen waren bemoedigend. Toen ik uiteindelijk zelf ook kon ontspannen voor zo'n computerscherm, besloot ik tevens mijn meditatiegroep via Zoom bij elkaar te laten komen.
 
Iedereen die wel eens in een groep mediteert, herkent waarschijnlijk wel dat het mediteren met elkaar anders is dan dat je het in je eentje doet. “Ik kom er makkelijker in”, “Ik krijg inzichten die ik anders niet krijg” of “Ik voel me opgetild”, zijn uitspraken die ik regelmatig te horen krijg. Samen mediteren creëert een gemeenschappelijk energieveld dat krachtig kan werken.
 
Ik weet dat het zo werkt en ik weet ook dat energie niet gebonden is aan het fysieke lichaam. Maar toch… toch werd ik verrast op het moment dat we in meditatie gingen, ieder in zijn eigen huiskamer en het beeldscherm voor zijn neus, en we ons opende voor de verbinding met elkaar. Ik zat in mijn eentje in mijn studio en aangezien ik daar dagelijks mediteer, weet ik hoe dat voelt. Maar wat ik nu voelde was precies die sterke, openende, hartverwarmende energie die ik met deze groep ervaar als we in elkaars fysieke nabijheid mediteren. We deden een meditatie op liefde en ook de anderen vertelden na afloop een heel sterk, liefdevol en lichtend veld te hebben ervaren.
 
Gister had ik mijn eerste individuele sessie via het computerscherm. Ik had geaarzeld om mijn coaching via Zoom te gaan doen. Ik laat mensen in de sessies altijd naar binnen keren om vraagstukken en inzichten van binnenuit te ervaren. Door mij te openen voor de ander, kan ik meevoelen wat de ander voelt. Zijn of haar gevoel, resoneert in mijn lichaam. Dat is waardoor ik mij laat leiden en hierdoor ontvouwt een individuele sessie zich als vanzelf. Contact via zo’n computerscherm zou me nooit die diepgang kunnen geven….. dacht ik.
Ook nu mocht ik ervaren dat je op afstand net zo goed contact kunt maken met de energie van de ander. Alsof ze in dezelfde ruimte zat als ik, resoneerde wat zíj voelde ook in míjn lichaam en kon ik me daardoor laten leiden.
 
Het liet me ervaren hoe verbonden we zijn met elkaar. Dat fysieke afstand hier niets aan verandert. Het deed me weer beseffen hoe groot onze invloed is op elkaar. Niet alleen door de dingen die we doen, maar ook hoe we in het leven staan en hoe we met onze gevoelens omgaan.
 
Veel spirituele leiders benadrukken dat er veel onrust en angst in het collectieve veld aanwezig is in deze periode en dat het zo heilzaam is om in rust en vanuit liefde aanwezig te zijn. Nu zo duidelijk gevoeld te hebben welke invloed we hebben, ben ik nog gemotiveerder om steeds weer innerlijke rust te creëren en ruimte te maken voor het liefdevolle in mijzelf. Doe je mee? Samen zijn we immers zoveel krachtiger.
 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK