• Een liefdevolle handleiding in het (h)erkennen van je gevoel

   

 • Boek: Laat je raken

  Wat je emoties je vertellen

  'Je moet je gevoel volgen', is een advies dat je met regelmaat hoort. Het is goedbedoeld en het klinkt aantrekkelijk, maar de grote vraag is: hoe dan? En wat is je gevoel precies? Laat je raken helpt je om je gevoel en lichaam te gebruiken als gids in het leven.


  Allereerst leer je je gevoel te herkennen. Daarna ontdek je hoe je niet gelijk vanuit je gevoel en je emoties handelt, maar een laag dieper voelt naar de boodschap achter deze emotie. Met ervaringen uit de praktijk, vragen aan de lezer en meditatieve oefeningen neemt Karin Steffens je aan de hand op weg naar een leven waarbij je op je gevoel durft te vertrouwen.

  ‘Volg je hart en wat zegt je gevoel’ dat zeggen mensen vaak als je om advies vraagt. Alleen kan dat best lastig zijn om bij je gevoel te komen. Bijvoorbeeld omdat allerlei tegenstrijdige gevoelens over elkaar heen lijken te buitelen. Coach en trainer Karin Steffens worstelde er ook mee en in haar boek Laat je raken bracht ze deze gevoelens in kaart. Een aanrader voor iedereen die zich hierin herkent.’
  — Susan Smit, Susans boekenkast in de Happinez  "Karin Steffens heeft een fijne manier van schrijven. Er straalt een openhartigheid en liefdevolle kalmte uit haar woorden. Doordat ze haar eigen proces met de lezer deelt, krijg je het vertrouwen dat ze weet waar ze het over heeft. Zij begrijpt de pijn maar ook de kracht van het doorvoelen en ze maakt duidelijk waarom we juist de pijn niet uit de weg zouden moeten gaan."
  — Janet, Boekiewoogie

 • Oefeningen

  audio

  Een aantal oefeningen uit mijn boek heb ik voor je ingesproken. Wil je ze (gratis) ontvangen? Stuur dan een berichtje naar karin@studio-inbalans.nl met 'Ingesproken oefeningen ontvangen'. Ik stuur je dan de oefeningen via Wetransfer, zodat je ze kunt downloaden.

   

  Bodyscan
  De bodyscan is een oefening uit de mindfulness-traditie. Het helpt je om met je aandacht naar binnen te keren en om je bewust te worden van je lichaam. De bodyscan duurt een half uur.

  Buikadem
  De buikadem brengt je tot rust en helpt je om weer contact te maken met jezelf. De ingesproken oefening duurt 8 minuten. Een mooie oefening om te doen als je onrustig bent of ‘gewoon’ om de dag mee te beginnen of af te sluiten.

   

  Meditatie op gevoelens en emoties
  Een korte meditatie (12 minuten) om je te helpen om contact te maken met je gevoelens en emoties. Om ze te (h)erkennen, er mee te kunnen zijn en om er dieper in door te voelen.

  All Posts
  ×