• broken image
 • Individuele training

  broken image

  Cranio & coaching: De Wijsheid van je gevoel

  Wil je leren om meer naar je gevoel te luisteren? Blijf je hangen in bepaalde emoties of word je er teveel door overspoeld?

  Gevoelens en emoties zijn belangrijke boodschappers en richtingaanwijzers in het leven. Door ze te ervaren in je lichaam, hoef je ze niet te onderdrukken of je erdoor te laten overspoelen, maar kun je de wijsheid ervan benutten. Hierdoor kom je dichter bij jezelf, blijf je trouw aan jezelf en komt er steeds weer een opening om vanuit jouw kracht liefdevol aanwezig te zijn.

   

  In dit coachingstraject van 8 individuele sessies train je je lichaamsbewustzijn, waardoor je gevoelens eerder en verfijnder kunt waarnemen. Waar nodig ondersteun ik je met cranio-technieken. Je leert je ademhaling te gebruiken om je emoties op een voor jou veilige manier de ruimte te geven. Het ontwikkelen van zelfcompassie geeft je vervolgens de mogelijkheid voor verzachting en heling van oude onderliggende pijn. Waarachtige aandacht voor wat er in jou leeft, zal je uiteindelijk laten voelen waartoe het leven je uitnodigt en wat de eerste stappen hierin kunnen zijn.

   

  Een Cranio & coachingstraject van 8 sessies kost €640,-. Een losse sessie kost €95,-.. Een sessie duurt 75 minuten, met een mogelijke uitloop tot 90 minuten.

  broken image

  Mindfulness

  Wie verlangt er niet naar meer innerlijke rust? De veelheid aan dingen die gedaan moeten worden, aan verwachtingen, aan oordelen, aan zorgen, kunnen voor behoorlijk wat onrust zorgen in je hoofd en in je lichaam. Al deze prikkels, ook diegene die je als aangenaam ervaart, kunnen je uiteindelijk doen verlangen naar een andere balans.

   

  De 8 weekse mindfulnesstraining leert je om je aandacht te trainen, waardoor je steeds beter in staat bent om in het hier en nu aanwezig te zijn. Dat alleen al geeft je meer rust en ontspanning. Het stelt je in staat om bewuster te worden van alle fijne en mooie dingen in het leven en daar meer van te kunnen genieten.

  Daarnaast leer je hoe je om kunt gaan met situaties die je stress geven of pijnlijk zijn. Zonder het groter te maken dan het is en zonder dat je het negeert of wegstopt.

   

  Ik geef de mindfulnesstraining (mindfulness based stress reduction) in individuele sessies. Door deze individuele benadering is er alle ruimte om in te gaan op jouw situatie en de dingen waar jij tegenaan loopt.

   

  De training bestaat uit 8 sessies ( van 75 min). De oefeningen (bodyscan, zitmeditatie, ademruimte) heb ik voor je ingesproken zodat je ze thuis kunt doen. De sessies vinden bij voorkeur om de week plaats.
  Een traject van 8 sessies kost €640,-. Een losse sessie kost €95,-. Voor particulieren zijn deze tarieven inclusief 21% btw, voor bedrijven exclusief.

   

  broken image

  Adem

  In veel oude talen is het woord adem hetzelfde woord als energie. Zo spreken ze bijvoorbeeld in China van chi en in India van prana. Adem is de levensenergie waarmee we onszelf continu voeden.

  Je adem is een belangrijke toegangspoort tot ontspanning en vitaliteit en is bepalend voor de kwaliteit van je leven. In alle sessies die ik geef, heeft de ademhaling een centrale rol. Het helpt je te ontspannen. Om contact te maken met je gevoel en hier ruimte aan te geven. Om aanwezig te blijven in het hier en nu. Om pijn te verzachten. Om onbewuste lagen in jezelf bewust te maken. Om vreugde uit te nodigen. Om je verbonden te voelen.

   

  Maar het kan ook zijn dat je ademhaling je helemaal geen rust geeft. Dat je merkt dat je adem juist hoog en snel is. en dat je je onrustig, vermoeid of gespannen voelt. Of misschien heb je wel last van hyperventilatie of een andersoortige verstoorde ademhaling.

  Dan kan het heel waardevol zijn om deze individuele ademtraining te doen. Hier ga je terug naar de basis van ademen. Je leert in drie sessies hoe je een goede buikadem doet en hoe je hiermee je adempatroon kunt herstellen. Door de buikadem-oefeningen gedurende 6 tot 8 weken dagelijks thuis te doen (kwartier per dag), zal je lichaam het uiteindelijk zelf weer oppakken en heb je er levenslang profijt van.

   

  Deze ademtraining van 3 sessies (van 60 minuten per sessie) kost €240,-..

  Reacties van deelnemers

  Stephanie

  Ik heb bij Karin het traject De wijsheid van je gevoel gevolgd om meer naar mijn gevoel te leren luisteren. Als nogal cognitief ingesteld persoon vond ik dat best een uitdaging en voor mij was het ideaal dat het individuele sessies waren. Letterlijk iedere sessie leerde iets nieuws en was ik verrast over de impact daarvan op mijn dagelijkse bezigheden, maar vooral ook op de keuzes die ik heb gemaakt. Ik ben mijn gevoel en intuïtie veel meer gaan waarderen, ook als het soms ongemakkelijk is. Een ware transformatie.

   

  Karin straalt rust uit en weet je in een enkele minuut uit de waan van de dag te halen. Ze brengt diepgang aan de meditatieoefeningen door sterke vragen te stellen of juist stiltes te laten vallen. Al zijn de onderwerpen nog zo complex, Karin weet het licht en vrolijk te houden. Ik ging altijd naar buiten met energie, nieuwe ideeën en gevoel van daadkracht.

   

   

  Philip

  Als ik terugdenk aan onze ontmoetingen, dit jaar van verwarring, angst en wantrouwen, klinken er telkens de woorden zuiverheid en integriteit; de heelheid die ik bij en met jou heb mogen ervaren.

  Door de veiligheid van je aanwezigheid ben ik niet op de vlucht geslagen voor gevoelens; kon ik ze er laten zijn, zonder ze onmiddellijk te willen verwoorden. Door me los te maken van de verhalen heb ik hun gevoelens leren ervaren. En juist daarna durfde ik te gaan zoeken naar ervaringen van lijden en liefde, van verdriet en vertrouwen, van machteloosheid en hoop. Je hebt me leren ontdekken wat er al was; het verlangen wakker gemaakt er zo te kunnen zijn voor anderen. Ik geniet na van de samen gedeelde stilte.