• broken image
 • Compassie retraite

   

  Laat je hart gevoed, geheeld en (nog verder) geopend worden tijdens onze 3-daagse compassie-retraite

  op de prachtige plek van klooster Nieuw Sion.

  - Er is nog plek voor mannen. Voor vrouwen is er inmiddels een wachtlijst.

  broken image

  Het helende hart

  Als je geboren wordt, sta je volledig open. Al snel blijkt de wereld om je heen minder veilig en liefdevol. Dat voelt kwetsbaar, waardoor je onbewust in de loop der jaren jezelf gaat beschermen. Dit gebeurt door stukjes in jezelf te verharden of uit verbinding te gaan. Die harde of verkrampte stukjes gaan gepaard met kritische, afwijzende gedachten over jezelf of oordelen over anderen. Ze zorgen ervoor dat je je afgeloten of eenzaam kunt voelen. Ze kunnen je levensvreugde dempen, evenals je (zelf)liefde.

   

  Ons hart heeft het vermogen om dat wat hard of verkrampt is, weer zacht te maken. Om dat wat afgescheiden voelt, weer te verbinden en weer heel te laten voelen. Oude mystici spraken over de alchemie van het hart. Alles wat je in je hart binnen laat, vertelden zij, kan door het vuur in je hart geheeld worden. Als je dat wat pijnlijk of zwaar is, in je hart brengt, zal het brandende vuur allereerst de pijn verhitten (en hiermee voelbaar laten worden), waardoor het vervolgens kan transformeren. Het is alsof je een oude kleipot in het midden van het vuur legt. Op een gegeven moment zal de pot openbreken en zal er uit de pot liefde en compassie stromen.

  In deze compassie retraite nemen we je mee om op reis om jouw verharde stukjes liefdevol aan te kijken, ermee te zijn en waar mogelijk te verzachten. En om het vuur in je hart te ontdekken en vol overgave te laten branden, zodat compassie voor jezelf en voor anderen als vanzelf naar buiten stroomt.

  broken image

  De retraite

  De retraite vindt plaats in het gastvrije klooster Nieuw Sion omringd door bomen en velden. Met een biologische groentetuin en vegetarische keuken, waar met liefde gewerkt wordt om de gasten te voeden. Alleen al het zijn op deze plek zorgt voor verstilling, vertraging en vreugde.

  Hier nodigen we je uit om jezelf en elkaar werkelijk te ontmoeten.

  Met stille en dynamische meditaties, zelfonderzoek, schrijven, stilte-wandeling, bewegen op muziek, alleen-zijn in de natuur en het ervaren van de warmte en liefde van het samen-zijn.


  “Datgene waarnaar ik verlang, verlangt ook naar mij”, wist Rumi te vertellen. We creëren graag de ruimte om die ontmoeting te kunnen laten plaatsvinden.

   

   

  broken image

  Over ons

   

  Wij, Jurgen en Karin, verheugen ons erop om deze retraite samen te geven. Wij hebben al vaak ervaren dat Jurgens extraverte en Karins introverte karakter complementair zijn aan elkaar. Zijn sensitieve waarnemingsvermogen en de haarscherpe verwoording ervan, zorgt ervoor dat mensen snel inzicht krijgen en bij de kern komen.

  Haar innerlijke stilte en ontvankelijkheid geven ruimte aan dat wat zich wil ontvouwen en met haar sensitiviteit helpt zij anderen om hun eigen weg naar binnen te bewandelen. Wij hebben al vaak mogen ervaren dat als wij samenwerken er een magisch Veld ontstaat, waarin dingen gebeuren die we nooit hadden kunnen bedenken.

   

  Over Jurgen

  “Hoe belangrijk iets is, weet je pas achteraf”. Het is pas sinds enkele jaren dat ik het besef heb opgegroeid te zijn in een gezin met een vader die kampte met psychotische wanen. Onbewust had ik mijn eigen veilige werkelijkheid gecreëerd met gebruikmaking van topsport en competitief ondernemerschap. Winnen was het devies.

  Met dank aan een fysieke en emotionele waarschuwing durfde ik de uitdagende weg van verzachting en leren luisteren te bewandelen.

  Ik ben steeds zuiverder in verbinding met mijn gezin en dierbaren. Met het verstillen neemt de rust en loutering van de natuur een steeds belangrijkere positie in. Ook zorgt dit voor de voeding en de balans in mijn werk als psycholoog en cranio-sacraal therapeut in mijn praktijk in de oude binnenstad van Zwolle.

  broken image

  Over Karin

   

  "Leven vanuit je hart” was altijd al mijn motto. Toen zo’n 15 jaar geleden mijn hart letterlijk op hol sloeg door een schildklierziekte, leerde ik dat de weg van het hart niet alleen bleek ‘huppelend je hart volgen en lief zijn voor anderen’, maar ook het toelaten van onaangename gevoelens en het liefdevol aanwezig zijn bij je eigen geraaktheid. Lichaamswerk heeft mij geholpen om mijn pijnlijke, verkrampte stukken aan te kijken, te gaan voelen en verzachten, waardoor mijn hart weer rustig werd en steeds meer kon openen. Het bleek een levenspad van zelfontwikkeling waardoor ik me steeds vrijer voel en er sinds een jaar een ongekende levensvreugde en energie is vrijgekomen

  Dat wat ik zelf ervaren heb, geef ik graag door. Ik doe dat in mijn studio In Balans waar ik mensen begeleid met cranio sacraal therapie, lichaamsgerichte coaching, ademtherapie en mindfulness.

  Zelf laad ik het liefste op bij mijn gezin (mijn man en twee zonen), bewegend op muziek, fietsend door de wereld of door te zijn in de wilde natuur.

  broken image

  Praktisch

  Onze gemeenschappelijke compassie-reis start met de overweging tot deelname. Wij hopen van harte dat jij dit jezelf en/of een goede dierbare gunt.

   

  Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 mei heten wij je welkom op het terrein van het klooster Nieuw Sion in Diepenveen, vlakbij Deventer. We starten vrijdag om 10u en ronden zondag rond 17u af. Er is plek voor 14 deelnemers.

   

  Gedurende het verblijf word je gevoed met heerlijke gezonde maaltijden van lokale teelt en uit eigen kloostertuin. Daarnaast zorgen wij voor de benodigde thee en koffie. Je overnacht in een slaapkamer met ingetogen stilte, waar voorheen de monniken rustten. Er zijn 12 eenpersoonskamers en 1 tweepersoonskamer.

  Het dag- en avondprogramma speelt zich afwisselend af in een statige gedragen kloosterruimte, onder de beschutting van de druivenranken en in de stille bosrijke omgeving. De kosten voor deelname aan de retraite inclusief het volledige verblijf, bedraagt € 595,- .*

   

   

  Wil je meedoen? Meld je aan per email: karin@studio-inbalans.nl of bij één ons van ons persoonlijk.

   

  Omdat wij graag iedereen welkom willen heten hebben wij geprobeerd de prijs laag te houden. Mocht je moeite hebben met betaling van dit bedrag neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

  *Vanuit Nieuw Sion is er een kleine reductie in de kosten voor de tweepersoonskamer.