• broken image

   

   

 • Cranio Sacraal therapie

  broken image

  Cranio sacraal behandeling

  Tijdens een cranio sacraal behandeling, lig je met kleding aan op de behandeltafel. Intuïtief leg ik mijn handen op je lichaam en je zult voelen dat je lichaam reageert op deze zachte, warme, aandachtsvolle aanraking. Met mijn handen en met mijn aanwezigheid nodig ik het lichaam uit om te tonen wat gevoeld wil worden, om dit in samenwerking met jou te kunnen erkennen, te verzachten, te helen en/of om los te laten.

   

  Ik laat me elke sessie leiden door wat het lichaam me toont en laat voelen, met als gevolg dat elke behandeling anders is. In de ene sessie is er voornamelijk bedding nodig waardoor ontspanning ontstaat in het lichaam en rust in het hoofd. In een andere sessie komen er spontaan oude pijnlijke stukken boven die erkenning en verzachting kunnen gebruiken. En in een volgende behandeling is het juist het licht en de liefde die ruimte vragen en voelbaar worden. Elke persoon en elk thema heeft zijn/ haar eigen aanvliegroute hierin. Sommige cranio-sessies zijn in stilte. In andere sessies ga ik via de cliënt in gesprek met (een deel van) het lichaam. In zulke gesprekken werk ik met spontane beelden en ingevingen die opkomen in de cliënt. Deze bieden een opening om dat wat onbewust is, bewust te laten worden.

  broken image

  Er zijn verschillende redenen om een afspraak te maken.

  - Je verlangt naar innerlijke rust, ontspanning en/of vernieuwde energie

  - Je zoekt verzachting voor emotionele pijn die je met je meedraagt

  - Je wil onderzoeken hoe jouw lichaam fysieke pijn of spanning kan loslaten of verzachten

  - Je verlangt ernaar om meer samen te vallen met jezelf en om contact te maken met je hart

  - Je wil het leven ten volle leven en wil je graag verder ontplooien

   

  Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 80,-.

 • Cranio blogs

  om een indruk te krijgen van verschillende mogelijkheden van cranio

    Ze vindt het lastig om rust te nemen, ook al weet ze dat het goed voor haar zou zijn. Ze is eigenlijk altijd bezig, maar heeft besloten zichzelf een cranio-sessie te gunnen. Zodra ik mijn handen op haar lichaam leg, wordt mijn aandacht naar haar hoofd getrokken. Bij haar gebeurt hetzelfde: ...
      Ze was goed door de reeks van 12 chemokuren heengekomen en de echo had geen tumor meer laten zien. Ze moest nog wel de operatie afwachten, voordat ze wist of het echt allemaal weg was. Waar ze al die tijd optimistisch geweest was, viel het idee dat er een kans was dat de behandelingen...
      Ze was gewend om keuzes te maken vanuit haar ratio, maar voelde het verlangen om meer te vertrouwen op haar hart. Alleen vond ze dat in de praktijk best lastig. Toen ze op tafel lag, vertelde ik haar over Hartbeschermer. Ook al was ze zich hiervoor nooit bewust geweest van haar...
  Elke maand gunt ze zichzelf een cranio-sessie om weer te kunnen zakken in zichzelf, om los te laten wat niet meer nodig is en om gevoed te worden. Deze keer is haar wens om meer energie te krijgen. De zorg voor en de zorgen om haar zieke partner hebben er ingehakt.   Als ik haar voeten aanraak,...
  Hij had al langere tijd last van zijn maag. Hij kon zich sowieso snel gespannen voelen en vroeg zich af wat cranio sacraal therapie voor hem zou kunnen doen.   Een vraag die heel terecht is, maar toch altijd even spannend voelt voor mij. Of cranio kan helpen, daar twijfel ik inmiddels niet meer...
 • Reacties van cliënten

  Hilde

  De rust, aandacht en zorgvuldigheid van de aanrakingen van Karin activeren dezelfde rust en aandacht bij mij om te ervaren wat mijn lichaam mij vertellen wil. De uitwisseling van energie tussen de warme handen van Karin en mijn lijf zorgen ervoor dat daar waar er spanning of een kwetsuur in mijn lijf aanwezig is, deze in alle rust kan ontspannen en mijn lichaam zelf weer herinnert wat haar natuurlijke staat is en zich daar naar voegen kan. Karin geeft een bedding van veiligheid, een sfeer van vertrouwen en uit alles blijkt dat ze oké is met alles wat er is. In het proces van de behandeling forceert ze niets, maar volgt wat mijn lichaam vertelt. En dat is voor mij een weldadige en helende ervaring.

   

  Ingrid

  Tijdens de behandeling voelde ik van alles in mijn lichaam. Plopjes in mijn benen, tintelingen in mijn lichaam en tijdens het vasthouden van mijn hoofd begonnen mijn darmen te rommelen. Later als Karin de achterkant van mijn hoofd vasthoudt, voelde ik dat er in mijn onderrug één en ander gebeurde. Alsof er wat losgemaakt werd. Na de behandeling voelde het alsof ik beter en intenser mijn lichaam bewoonde. Ik voelde me heel rustig en in een diepe ontspanning.

   

  Rita

  Ik had aangegeven dat mijn linker nier heel strak aanvoelt, alsof hij vastzit. Als Karin haar hand daaronder legt stroomt er een enorme warmte diep mijn lichaam in. Na een tijdje komt er veel kou los uit de nier. Ik voel de kou uit mijn lichaam stromen. Karin werkt heel intuïtief en mijn lichaam geeft antwoord (vooral mijn darmen babbelen er vrolijk op los).

  De volgende dag was ik heel moe en reageerden mijn darmen door veel los te laten. Ik liet het maar gebeuren. Mijn nierstreek voelt inmiddels minder strak en ik zit lekker in mijn vel.

   

  Jurgen
  Ik heb inmiddels al diverse behandelingen van Karin mogen ervaren en ben nog telkens verbaasd over haar bescheidenheid. Met haar warmte, oprechte interesse en haar sterke gevoel heeft ze met één blik al precies door hoe het met mij gaat. Haar handen weten precies waar ze heen moeten of juist mogen blijven. Met enkele grepen en beperkt spreken heeft ze mij uitgenodigd mijn hart te leren kennen. Haar uitnodiging tot voelen doet mij telkens leren van mijn eigen lichaam.

   

  Susan

  Door de behandeling van Karin is mij duidelijk geworden dat ik teveel in mijn hoofd zit en daarmee energie uit mijn lijf onttrek. Wat er voor zorgt dat ik me altijd moe voel en wat er ook voor zorgt dat ik niet goed naar mezelf luister. Het was fijn om te voelen hoe het is als mijn energie weer helemaal van boven doorstroomt naar mijn voeten.

   

  Vismaya

  De sessies bij Karin zijn uiterst subtiel en gaan heel diep. Het is energetisch heel krachtig. Zo heb ik in één van de behandelingen mogen ervaren dat ik voor het eerst echt aanwezig kon zijn in mijn eigen hart. Een volgende behandeling zorgde voor een ontspanning rond mijn hoofd, waarvan ik niet eens wist dat er zoveel spanning zat. Deze ontspanning gaf een hernieuwde balans in mijn hele lijf. Het is ontroerend om door de sessies te kunnen ervaren hoe gevoelig ons lichaam is.