• broken image

   

   

 • Workshops en hartcirkels

  Meditation is not a serious phenomenon.
  It is a song, a dance, a celebration. Don't take meditation religiously, take it playfully. -Osho


  Ik kende meditatie echter lange tijd niet anders dan stil zitten. Wat een verrassing was het toen ik vorig jaar in contact kwam met dynamische meditaties van Osho. Voorafgaand aan het stilzitten, werd er bewogen op muziek. Soms met rustige repeterende bewegingen, soms door het hele lichaam te laten shaken, soms door van binnenuit te bewegen op muziek. Het leerde me steeds meer los te laten en mijn lichaam te laten spreken. Het gaf me het vreugdevolle gevoel waar ik al zo lang naar verlangde, maar niet wist hoe ik daar vaker toegang toe kreeg.
  Het bewegen blijkt vervolgens een hele fijne toegang voor de stille meditatie. Je lichaam en geest zijn meer ontspannen en je hart is erdoor geopend. En zo laat je je op een natuurlijke en stromende manier meevoeren naar de verstilling.

  broken image

  Drieluik Vrijheid, vreugde en verstillen

  Deze serie bestaat uit drie dinsdagavonden, waarin dynamische en stille meditaties centraal staan. Laat je tijdens de meditaties meenemen door de muziek. Volg je eigen ritme, dat de weg naar binnen voor je opent en geniet van de ruimte die er in jezelf aanwezig is. Drie avonden om vreugdevol op te laden en aandachtsvol te verstillen.

   

  Tijd: 19.30u- 21.30u
  Data: di 3/10, 31/10 en 28/11
  Kosten: € 90,- (voor de hele serie)
  Groep: er is ruimte voor 8 deelnemers
  Aanmelding is gesloten

  broken image

  Yoga-avonden, thema Licht en liefde

  In november en december zijn er 3 yoga-avonden met het thema Licht & liefde. Extra lange yogalessen om naar binnen te keren, te verstillen en contact te maken met het licht en de liefde in jezelf. Opdat we allemaal lichtpuntjes kunnen zijn in de donkere dagen.

   

  De yoga-avonden hebben hetzelfde thema, maar de yogalessen zijn anders. De avonden zijn afzonderlijk te volgen.

   

  Tijd: 19.30u- 21.30u
  Data: ma 20/11, do 7/12, ma 18/12
  Kosten: € 25,- per avond
  Groep: er is ruimte voor 8 deelnemers
  Aanmelden per mail (karin@studio-inbalans.nl) of whatsapp (06 54727869)

  broken image

  Hartcirkel (vrouwen jaargroep)

  Een hartcirkel is een groep van ongeveer 8 vrouwen die 7 à 8 keer per jaar bij elkaar komt om aandacht te geven aan wat er leeft in jou, om te verzachten, te verstillen en weer op te laden. Met meditatie, yoga, dans, journaling, ademoefeningen en ontspanningsoefeningen.

   

  Elke sessie bestaat sowieso uit een meditatie en het uitwisselen van ervaringen.

  Door samen te mediteren met een vaste groep vrouwen, wordt er een krachtig veld gecreëerd. Hierdoor ontstaan in de meditaties nieuwe inzichten en vernieuwde ruimte, waardoor je met een open hart weer verder kunt.

   

  Data 2023/2024

  Woensdagavond (19.30u - 21.30u): 6/9, 11/10, 15/11, 20/12, 31/1, 6/3, 17/4, 29/5 (vol)

  Kosten: € 290,- (incl. 21% btw)

   

  Vrijdagochtend (9.00u- 11.00u): 29/9, 3/11, 15/12, 16/2, 15/3, 19/4, 31/5 (vol)

  Kosten: € 255,- (incl. 21% btw)

  Reacties van deelnemers

  Janneke

  Ik heb zo ervaren dat het hart niet van haast houdt en dat vertragen nodig is om -echt- te voelen en daarmee ruimte te maken. Ruimte om anders met mijn gevoel om te gaan. Dat is spannend, fijn en waardevol. Met leuke vrouwen een jaar met dit thema bezig zijn was echt een cadeau voor mijzelf.

   

  Machteld

  Een moment om naar uit te kijken. Een geruststellende gedachte dat er tenminste binnenkort weer een actief moment komt om te voelen en te zijn, met aandacht bij alles wat er dan is.: vrolijkheid, zorgen, dilemma's, vragen etc. Saamhorigheid in de groep, openheid, maar geen vermenging van elkaars bevindingen.

   

  Betty

  De hartcirkels zijn voor mij voeding voor mijn ziel. De band die onze groep vrouwen met elkaar opgebouwd heeft, ervaar ik als rijkdom. Alles mag er zijn. Ieder voegt vanuit haar eigen zijn iets unieks toe.

  Ik heb deze hart-avonden nodig. Het vult een behoefte die ik in de waan van de dag, het intensieve werk soms kwijt ben. Hoewel ik tegelijkertijd steeds meer voel dat ik kan integreren juist in het dagelijks leven waar ik door jou/jullie mee gevoed wordt. En daar ben ik blij mee. Terugkijkend heb ik al heel wat thema's doorgewerkt en merk ik dat moeilijke situaties van eerder totaal geen issue meer zijn.